Planificare nuntă

Planificare nuntă

Ziua nunții

Cu toții ne dorim ca această zi să fie una de neuitat, una specială și perfectă. Pentru a fi exact asa cum ne dorim, nunta trebuie planificată din timp și ar fi ideal dacă am avea un plan bine stabilit pe care să-l urmăm, deoarece trebuie avute în vedere o gramadă de aspecte care, la o primă vedere par să ne dea bătăi de cap. Însă dacă lucrurile sunt organizate toate la timpul lor, nu lăsăm nimic pe ultima sută de metri și avem și un plan bine stabilit, totul va fi simplu și usor!
Ne-am gândit să vă ajutam și să facem lucrurile puțin mai ușoare pentru voi, astfel că în cele ce urmează vă vom prezenta un plan de nuntă ce conține toți pașii pe care trebuie să-i urmați pentru nunta perfectă.

Cu un an înainte

Stabiliți bugetul

Stabilirea bugetului este unul dintre cele mai importante aspecte, tocmai de aceea trebuie stabilit repede și trebuie să fie bazat strict pe banii de care sunteți siguri că veți putea dispune.

Stabiliți data nunții

Vă îndemnăm să fixați data nunții înainte cu un an pentru a fi siguri că veți avea timpul necesar pentru a vă organiza nunta mult visată și astfel veți evita stresul și bătăile de cap. Totodata trebuie să fiți atenți la datele din an în care nu se fac nunți (sărbători, posturi, etc.).

Hotărâți tematica nunții

Trebuie să stabiliți o tematică (haioasă, clasică, romantică, etc.) și culorile pe care le doriți pentru nunta voastră. Odată stabilite aceste aspecte veți alege cu mai multă ușurință localul, invitațiile, accesoriile, florile, etc.

Alegeți localul

Odată ce ați stabilit tematica nunții, va fi mai ușor să vă îndreptați spre localul mult visat. Faptul ca îl veți alege cu un an înainte și că veți plăti un avans, vă va asigura că acesta va fi disponibil pentru nunta voastră.

Alegeți biserica

Alegerea bisericii din timp este la fel de importantă precum alegerea localului, astfel ceremonia religioasă va avea loc exact la biserica la care doriți.

Cu jumătate de an înainte

Alegeți specialiștii în organizarea nunții

Alegerea unei firme care se ocupă cu organizarea de evenimente este ca o binecuvântare. Veți scăpa de multe griji, iar ei, ca niște specialiști ce sunt se vor ocupa atent de nunta vostră și se vor asigura că totul va fi exact așa cum vă doriți.

Alegeți cameramanii și fotografii

Alegerea acestora poate fi făcută la recomandarea celor care se ocupă de organizarea nunții voastre sau îi puteți alege și din alte recomandari ori dacă îi cunoașteți și știți exact că munca lor este una de calitate.

Alegeți muzica

Stabiliți exact ce muzică doriți să aveți la nunta voastră. Alegeți formația, dacă doriți una, alegeți genurile muzicale, alegeți lăutarii, dj-ul, etc. Este important să stabiliți și acest aspect din timp pentru a fi siguri ca veți avea exact muzica dorită.

Stabiliți o întâlnire cu preotul

Trebuie să fixați ora cununiei religioase și să stabiliți tipul de cununie pe care îl doriți.

Alegerea nașilor

Alegeți cine vor fi nașii și discutați cu aceștia pentru a vă confirma prezența lor în calitate de nași. Tot acum puteți stabili și domnișoarele de onoare și cavalerii.

Rochia și costumul

Ar trebui să începeți să căutați rochia de mireasă și costumul mirelui. Probați diferite modele pentru a vedea care vă avantajează și care nu, să încercați diferite materiale și diverse stiluri pentru a vă face din timp o idee despre cum ar trebui să arate rochia și costumul potrivit.

Cu 4 luni înainte

Luna de miere

Stabiliți destinația, perioada pe care doriți să o petreceți în luna de miere și totodată puteți deja face rezervările și puteți cumpăra biletele pentru a vă asigura că totul va fi conform planului.

Cumpărați rochia și costumul

Asigurați-vă că ați găsit rochia de mireasă perfectă, care vi se potrivește cel mai bine și cumpărați-o; la fel și în cazul costumului mirelui. Tot acum cumparați și accesoriile aferente rochiei dar și costumului, mai scăpați de o grijă.

Lista invitaților

Faceți o listă cu persoanele care doriți să fie prezente la nunta voastră pentru a ști din timp de câte invitații veți avea nevoie.

Cu 3 luni înainte

Verighetele

Comandați sau cumpărați acum verighetele mult visate. Nu vă grăbiți în alegerea acestora, sunt bijuteriile pe care le veți purta toată viața, tocmai de aceea trebuie să fie și cele mai deosebite. Asigurați-vă că sunt de cea mai bună calitate, că vor rezista trecerii anilor și că vi se potrivesc cel mai bine. Gândiți-vă și la inscripționarea acestora cu multă atenție, vor fi așa pentru totdeauna!

Meniul

Hotărâți-vă asupra meniului. Alegeți ce mâncăruri doriți să fie servite la nunta voastră, ce băuturi, și nu în ultimul rând.... TORTUL! În urma degustărilor, asigurați-vă că ați făcut cele mai bune alegeri și definitivați meniul.

Invitațiile

A sosit și momentul alegerii invitațiilor, a cardurilor si plicurilor de bani, cat și a meniurilor. Cea mai bună variantă ar fi să le achiziționați la set, în aceeași temă.  Este important să aveți și invitațiile din timp deoarece în cazul în care ați omis câțiva invitați, veți avea timp să mai comandați altele. În cazul în care va trebui să trimiteți invitații handmade cu sigiliu și în străinătate sau să trimiteți invitații prin intermediul internetului, vă recomandăm să recurgeți la invitații de nuntă electronice; economisiți timp și bani!

Cu 2 luni înainte

Machiajul și coaforul

Fixați date pentru proba la machiaj și proba la coafor. Încercați machiaje și coafuri pentru a vedea exact ce vă vine bine și ce nu. Astfel pentru ziua cea mare veți avea exact coafura care vă avantajează cel mai bine și machiajul perfect!

Probarea rochiei

Faceți o nouă probă pentru rochia de mireasă pentru a vă asigura că totul merge conform planului. Faceți și un inventar al accesoriilor aferente să fiți sigure că nu ați uitat nimic.

Domnișoarele de onoare

Pregătiți rochiile domnișoarelor de onoare, florile acestora, coșulețe pentru flori și tot ce mai este necesar pentru ele.

În decursul ultimei luni

Împărțiți invitațiile

Când mai este doar o lună până la marele eveniment, începeți să împărțiți invitațiile. Trebuie să vă asigurați că nu ați uitat pe nimeni și că toată lumea a primit invitația. Asigurați-vă că veți primi și un răspuns din partea celor invitați cu confirmarea sau infirmarea prezenței lor.

Sticluțe și pungi de cadouri

Comandați sticluțele pentru diferite băuturi oferite cadou și pungile de cadouri. Încercați să le asortați cu tema nunții pentru ca totul să se îmbine cât mai frumos.

Alegeți buchetul

Alegeti buchetul de mireasă, stabiliți cum va fi. De preferat să predomine aceleași flori ca cele pe care le-ați ales și pentru sală, pentru buchetele domnișoarelor și pentru celelalte flori.

Actele necesare

Tot acum este și momentul să vă informați despre actele ce vă sunt necesare căsătoriei și totodată să le și procurați.

Aranjarea invitaților

După ce v-ați asigurat că ați primit răspuns de la toți invitații, faceți și aranjarea acestora la mese. Încercați să faceți aranjarea astfel încât invitații să se simtă în largul lor, să nu se simtă incomodați de prezența unora de la masă.

Stabilirea cantității de mâncare

După ce știți exact câți invitați veți avea, este important să anunțați firma de catering sau să-i anunțați pe cei de la restaurant pentru a le comunica numărul de persoane, astfel ei vor ști exact de câtă mancare va fi nevoie. Nu omiteți acest aspect deoarece este unul dintre cele mai importante!

Ultima probă a rochiei

Stabiliți o întalnire cu hair-stilist-ul și make-up-artistul pentru a face proba finală înainte de ziua cea mare. La această probă finală veți îmbrăca și rochia de mireasă împreună cu toate accesoriile pentru a avea o imagine completă a înfățișării finale.

Verificarea tuturor aspectelor

Intrați în contact cu absolut toți cei implicați în organizarea nunții voastre și asigurați-vă că totul este în ordine și că lucrurile merg conform planului stabilit.

Cu câteva zile înainte de nuntă

Asigurați-vă că ați făcut toate vizitele necesare la salonul de înfrumusețare!

Mai verificați încă o dată rochia și accesoriile, precum și costumul mirelui.

Asigurați-vă că totul este în ordine la local (decorul, aranjarea meselor, meniul, muzica).

Verificați toate aspectele, este ultima sută de metri și trebuie să fie totul în ordine și exact așa cum ați planificat. De aceea nu trebuie să omiteți niciun detaliu.

Nu în ultimul rând, după ce sunteți siguri că totul este în ordine și este exact așa cum trebuie, luați-vă câteva momente libere doar pentru voi! Alegeți un loc de relaxare, mergeți la spa, bucurați-vă de un masaj relaxant sau faceți orice altceva ce știți că vă relaxează. Este foarte important să fiți cât mai relaxați și liniștiți pentru marele eveniment!

← Postări vechi Postare nouă →

1 comentariu

 • Blair Smith în

  Definitely an interesting post!
  ———
  Mémoires:
  Multumim, O zi frumoasa!

  [A picture containing transport, wheel Description automatically generated] Alexandra Negru Founder | Les Memoires SRL m: + 40 785 202 271 Crisului 11 Oradea, Romania http://www.memoires.ro/

Lasă comentariu

Comentariile vor fi aprobate înainte de publicare