Invitații pentru botez în 5 pași

Invitații pentru botez în 5 pași

Se apropie ziua cea mare, în care vă veți boteza copilașul? N-aveți destule resurse financiare să comandați invitațiile unei firme specializate? Sau vreți să fiți originali și să creați singuri invitațiile de botez pentru oamenii apropiați? Trebuie să vă înarmați cu răbdare, inspirație și ... spor la treabă! 

Invitațiile pentru botez se realizează după aceleași principii ca și orice altă invitație, doar că tematica este alta. 

1. Alegerea ideii 

Puteți căuta pe internet modele gratuite de invitații sau cărți poștale. Unele dintre ele ar putea fi deja semnate, dar încercați să găsiți din alea care au spațiu unde să srieți propriul text. O altă opțiune e să creați șablonul dumneavoastră, utilizând un editor de text sau un program de redactare - machetare. Tot rețeaua web vă poate fi de folos și în acest caz. Puteți încerca oricare dintre componentele software standard: Open Office, Microsoft Office și Microsoft Publisher.

 2. Design-ul grafic 

Modelele de pe internet pot fi o mare sursă suplimentară de idei pentru design și decor. Ca un exemplu, puteți croi din bucățele de stofă un fel de haine minuscule pentru botez sau puteți atașa la invitație o cruce mică sau o panglică. De asemenea, ați putea folosi esențe și arome speciale, ceea ce ar conferi invitațiilor dumneavoastră o notă deosebită. Utilizați simbolismul botezului sau o fotografie a copilului dumneavoastră (dacă este planificat botezul copilului). Pentru botezul adulților, alegeți simboluri mai grave care indică pacificarea inimii și a credinței ( o imagine cu Biblia, un crucifix, scoici, lumânari, porumbei). Bineînțeles, alegerea vă aparține. Dacă preferați doar un cadru simplu – nici o problemă. Alegeți ceea ce vă este aproape sufletește. 

3. Compuneți textul 

Textul invitației trebuie să fie scurt și maxim umplut cu informații. Lăsați biografia și mărturiile personale pentru ziua botezului. Dacă doriți, puteți include un proverb sau un citat semnificativ pentru cel botezat sau un verset din Biblie ce-l reprezintă. Asigurați-vă că textul este suficient de sincer. Utilizați un font elegant, ușor de citit. Abțineți-vă de la fonturi complicate, în special italice, care sunt adesea folosite în titlurile invitațiilor de nuntă. Nu uitați să includeți toate detaliile importante: ora, locul, numele evenimentului, informațiile privind petrecerea ulterioară, dacă este cazul. Puteți menționa la final despre așteptările pentru cadouri (de exemplu dacă nu doriți ca oaspeții să aducă jucării de pluș, sau flori și ați vrea, din contra, mai multe jucării educative pentru copii sau cărți). Indiferent de preferințele dvs., încercați să le desemnați cât mai clar posibil. 

 

4. Imprimarea 

Atunci când imprimați invitațiile la domiciliu, trebuie să verificați din timp dacă imprimanta va face față hârtiei pe care ați selectat-o și dacă va ieși calitatea dorită a fotografiilor. Dacă nu, puteți tipări invitațiile la o mini tipografie, desigur pentru o mică taxă. În timpul imprimării, verificați periodic dacă imprimanta funcționează, astfel încât hârtia să nu se piardă sau să se blocheze. Folosirea cartonului sau a oricărei alte hârtii mai groase crește riscul blocării în printer. Asigurați-vă că imprimanta este concepută să funcționeze cu astfel de hârtie și, dacă da, asigurați-vă că hârtia este alimentată din partea laterală a tăvii corespunzătoare.  

5. Finalul 

După ce toate invitațiile au fost tipărite, atașați materialele potrivite pentru decor. Cel mai bine este să folosiți un adeziv special. Nu exagerați cu el! Invitațiile lipicioase nu sunt chiar ceea de ce aveți nevoie. Dacă lipiți scoici, panglici sau stofă, lăsați o jumătate de oră pentru a se usca. Fiți foarte atenți atunci când plasați invitațiile în plicuri. Atenție și la mărimea plicurilor. Ele trebuie să corespundă în lățime și lungime invitațiilor. Apropo, puteți face singuri și plicurile. Dacă aveți timp și oportunitate, de ce nu? Materia primă pentru producerea invitațiilor și plicurilor trebuie să fie achiziționată cu rezervă, pentru orice eventualitate.

Dacă totuși timpul nu vă permite, poate alegeți din invitațiile cu sigiliu disponibile la Mémoires

Postare nouă →

0 comentarii

Lasă comentariu

Comentariile vor fi aprobate înainte de publicare