Nunta este cu siguranță unul dintre cele mai importante evenimente din viața unui om. Fiecare dintre noi încearcă să-și organizeze nunta cât mai bine, iar cei care sunt în așteptarea evenimentului își imaginează că acesta va fi desăvârșit. În timp ce unii miri optează pentru o ceremonie cât mai simplă, alții depun eforturi financiare pentru a-și organiza evenimente fastuoase. Astăzi îți vom prezenta câteva dintre cele mai scumpe nunți din istorie.

5. Elizabeth Hurley și Arun Nayar

 

Elizabeth Hurley și Arun Nayar
 
Cu un buget de nuntă care a depășit 2,5 milioane de dolari, niciun invitat de la ceremonie nu a pus la îndoială faptul că mirii vin din domenii bine plătite. Moștenitorul indian al textilelor și fotomodelul Elizabeth Hurley s-au căsătorit în anul 2007. Mai mult, timp de opt zile aceștia au fost protagoniștii a două ceremonii: una britanică și alta hindusă.
Prima nuntă s-a ținut la Castelul Suderly din Gloucestershire. A doua ceremonie a avut loc la Palatul Umaid Bhawan din Jodhpur.
Avioanele private care au transportat oaspeții dintr-un loc în altul au costat 300 000 de dolari. Alți 100 000 de dolari au fost plătiți pentru cazare. Numai un apartament nupțial în India a costat 10 000 de dolari pentru o noapte.

4. Chelsea Clinton si Marc Mezvinsky

 

Chelsea Clinton si Marc Mezvinsky
 
Fiica fostului președinte al Statelor Unite Bill Clinton și fostul bancher Goldman Sachs au organizat în anul 2010 o nuntă de 5 milioane de dolari. Unele dintre particularitățile extravagantului eveniment au fost meniul fără gluten, dar și rochia de mireasă semnată Vera Wang.
Corturile cu aer condiționat pentru toți cei 500 de invitați au costat 600 000 de dolari, iar tortul miresei a valorat 11 000 de dolari. Dacă mai punem la socoteală și faptul că nunta a fost condusă de către celebra prezentatoare de televiziune Oprah Winfrey, înțelegem cât de deosebit a fost evenimentul.

3. Prințul William și Kate Middleton

 

Printul William si Kate Middleton
 
Casa regală britanică a investit în această nuntă 34 de milioane de dolari. O mare parte din acești bani au fost repartizați pentru măsurile de securitate.
Pentru flori, s-au cheltuit 800 000 de dolari, iar pentru tortul mirilor - 80 000 de dolari. De asemenea, mireasa și-a dorit o serie de copaci care să străjuiască drumul spre altarul din Westminster Abbey. Capriciul a costat-o nici mai mult, nici mai puțin decât 83 000 de dolari.

2. Vanisha Mittal și Amit Bhatia

 

Vanisha Mittal și Amit Bhatia

Moștenitoarea imperiului Mittal Steel și patronul de la Swordfish Investments și-au unit destinele în anul 2005. Evenimentul i-a costat pe miri aproximativ 66 de milioane de dolari. Invitațiile originale de nuntă au sosit în cutii de argint, care conțineau bilete de avion și cheile de la camerele unui hotel de cinci stele de la Paris. Petrecerea a durat cinci zile și s-a ținut la mai multe castele.
Pe lângă faptul că interpreta Kylie Minogue a ținut un recital în cinstea mirilor, invitații au plecat de la eveniment cu bijuterii realizate de designeri celebri.

1. Prințul Charles și Lady Diana

 

Prințul Charles și Lady Diana
 
Cea mai scumpă nunta din toate timpurile, nunta moștenitorului tronului Marii Britanii și a învățătoarei Diana Spencer a avut loc în anul 1981 și a costat 48 milioane, echivalentul a 110 milioane de dolari în zilele noastre. La ceremonie au fost prezente tot felul de celebrități, 2 milioane de spectatori și 750 de milioane de telespectatori.
Prințesa Diana a avut o rochie plină de volum și o trenă lungă de 7,5 metri. Prepararea celor 27 de torturi de nuntă, alături de tortul principal, care a avut o înălțime de 15 metri, a durat două săptămâni.


Milioane de euro, mii de invitați, locații luxoase și vedete. Sunt doar câteva dintre ingredientele necesare pentru organizarea unei nunți selecte. Până la urmă, tu ești cel care alegi în ce investești banii: într-o nuntă de poveste, sau în călătorii, vacanțe și alte plăceri.