De mai bine de două mii de ani, familia a reprezentat şi va reprezenta un etalon, o temelie indispensabilă pentru societate şi continuitatea ei. Ne întâlnim, ne cunoaştem, ne îndrăgostim, petrecem clipe de neuitat împreună şi într-un final suntem pregătiţi să încununăm timpul petrecut alături prin căsătorie. Familia este o noţiune sacră, un dar de la Dumnezeu şi după cum spune o vorbă celebră „Familia nu este un lucru important, este totul” . Noi oamenii nu putem trăi unii fără alţii, dorim să împărţim timpul la doi, să dăruim dragoste, să simţim că suntem iubiţi şi că cineva are nevoie de noi, să înfruntăm greutăţile alături de cineva şi nu în ultimul rând să aducem pe lume copii, cei care ne vor duce visurile şi aşteptările mai departe

Şi fiecare din noi râvneşte la o familie de 5 stele, unde domneşte liniştea, respectul, înţelegerea şi, desigur, dragostea. Până una alta, nici nu ne dăm bine seama că mai devreme ori mai târziu vom ajunge în acel „loc sinistru”, pentru unii mai mult, pentru alţii mai puţin, unii pentru prima oară, alţii de mai multe ori, numit - Stare Civilă. Şi pentru ca acesta să nu ia forma unui coşmar adevărat, vom începe să vorbim despre primul pas - nunta.

Organizarea şi derularea ei trebuie să fie pe măsură, reuşită, fără incidente neplăcute, una frumoasă şi romantică şi, totodată, să înrudească oaspeţii din ambele părţi așa cum se cuvine, cu chef şi veselie mare. Astfel, peste noapte, cu siguranţă uiţi de toate fricile şi grămada de responsabilităţi care urmează, pur şi simplu te bucuri de moment şi de o nouă etapă a vieţii.

 

Nunţile reprezintă visul oricărei femei şi mai puţin al unui bărbat. O nuntă reprezintă o experienţă mai complicată decât a escalada un munte. În toiul pregătirilor, deşi sunt extrem de obositoare şi care necesită şi o doză enormă de atenţie şi energie, te iau cu asalt o mulţime de ideii, de planuri, de dorinţe doar pentru ca nunta să fie una din cea aleasă. Şi pentru ca totul să meargă ca la carte, vom atrage atenţie la cele mai des întâlnite şi neacceptate greşeli, care se recomandă a fi evitate cât de mult posibil atunci când organizezi o nuntă.

 

Bugetul!

 

Dacă vorbim de greşeli, atunci cred că în top se află pe bun merit bugetul alocat, care se pare că o ia razna şi te va lăsa gol puşcă. Vorba aceea: „socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg”. O nuntă de vis costă şi pe măsură, oricât nu ai încerca să cauţi alternativă, oricum vei sări peste limita pe care ţi-ai pus-o din start. Nu vă lăsaţi duşi de valul pregătirilor, de rochiile de mireasă costisitoare, de cumpărăturile inutile, pe care le poţi face după ce pui la cale cele mai importante laturi ale nunţii. Vezi care sunt lucrurile fără de care evenimentul nu ar avea loc, apoi te vei gândi şi puţin la capriciile pe care ţi le poţi satisface. La o nuntă totul îşi are preţul său şi dacă e să calculezi la sfârşit atunci suma poate avea prea multe zerouri, ceea ce îţi va crea neplăceri şi restrângeri.

 

Nunta trebuie să rămână o amintire vie!

 

Fotograful şi cameramanul vor deveni pilonii pe umerii căreia vei lăsa responsabilitatea de a tipări cele mai frumoase momente, mai neaşteptate şi adorate, cele care chiar şi după ani buni îţi vor trezi fiori. După nuntă vei rămâne doar cu amintirile, iar datorită fotografiilor şi video-urilor de calitate, atent realizate şi prelucrate şi care emană atmosfera exactă din seara manifestaţiei, nunta ta va fi vie pentru mult timp înainte. Din acest motiv, se recomandă de a fi atenţi în alegerea fotografului şi cameramanului, că aceştia îşi cunosc meseria şi că fac acest luru cu profesionalism şi interes, nu doar pentru a câştiga un venit suplimentar. În rest, cât despre preţ, fiecare scoate atât cât îi permite buzunarul.

 

Alegem momentul ideal când vom trimite invitaţiile de nuntă!

 

O alegere mai complicată este cea a invitaţiilor de nuntă, dar se pare că este şi mai dificil să fixăm termenul când le expediem pentru a nu fi nici prea devreme, dar nici prea târziu. Nu trebuie să îţi iei start prea repede în a trimite invitaţiile din motiv că lista de persoane poate fi refăcută la infinit. Şi pentru că unii poftiţi să nu ajungă peste noapte direct în lista neagră, este de dorit să le pregăteşti pentru a fi trimise atunci când eşti sigur cine vine.

Încă o nuanţă importantă este câte persoane vor fi şi unde va avea loc serbarea. Dacă oaspeţii vor trebui să călătorească sau că vor fi în număr mare atunci acestea necesită a fi expediate mai din timp, dacă nunta este pe loc şi invitaţi sunt mai puţini, le poţi expedia la mai puţin timp de eveniment. Şi pentru faptul că invitaţiile vor crea o primă impresie despre nunta ta, alegele cu fineţe, să vă reprezinte ca pereche. O idee genială în acest sens pentru care optează tot mai multe cupluri sunt invitaţiile digitale, care se bucură de popularitate în rândul preferinţelor actuale.

 

Timpul şi iar timpul!

 

Daca ai ales să faci totul într-o zi, atunci ţine cont de faptul că timpul zboară mult mai repede ca într-o zi obişnuită. Primul lucru de evitat sunt întârzierile, care pot da peste cap toate planurile. Dacă trebuie să ajungi la starea civilă, la cununie, ai şi sesiunea foto şi să fii şi în formă pentru petrecerea de seară, cu siguranţă vei avea nevoie de energie, putere şi calm. Pentru a reuși totul, fii realist și alocă atâta timp cât este necesar, dar fără reţineri nejustificate. Înscrierea sau sesiunea foto din grabă vor fi ca nişte lacune care vor marca ziua nunţii într-un fel sau altul. Dacă crezi că nu vei face faţă, atunci cel mai bine să le laşi pentru atâtea zile de câte vei avea necesitate.

 

Lasă totul în mâinile experţilor!

 

Multe mirese obsedate de nuntă şi că aceasta este o singură dată în viaţă sau cel puţin aşa se speră, vor să preia controlul asupra la tot şi să se ocupe personal de orice detaliu în parte. Sună nebuneşte şi dacă vrei să te avânţi într-o aventură din aceasta, poţi ajunge extenuată şi să nu mai ai chef de propria ta nuntă. Viziunea şi preferinţele îţi aparţin, dar nu este neapărat să deții un control total, din motiv că nu vei face faţă. Toţi cei care te înconjoară îşi pot aduce aportul şi o mâină de ajutor, fii sigură că va fi ca o binecuvântare în zilele de pregătire. Pe lângă aceasta, vei alege un profesionist care îţi va satisface dorinţele și care va optimiza toate lucrurile fără ca să te consumi în totalitate.