Ce e un baby shower și cum îl organizezi?

Ce e un baby shower și cum îl organizezi?

Un babyshower este o petrecere organizată de către viitoare mămică, înainte de venirea pe lume a celui mic. Petrecerea se organizează de regulă în ultimul trimestru de sarcină. Dacă acest lucru nu este posibil din motive de siguranță, se poate organiza mai devreme. 

În timp ce părerile sunt împărțite legate de această „sărbătoare” din ce în ce mai multe persoane se arată interesate de organizarea unui astfel de eveniment

Evenimentul poate fi unul restrâns, doar cu persoanele foarte apropiate, sau o petrecere în adevăratul sens al cuvântului. De regulă un asemenea eveniment nu este extravagant și nu implică dans sau băuturi alcoolice, întrucât pot participa mai multe viitoare mămici.

Cum organizezi un babyshower?

După cum am menționat deja, poți alege varianta restrânsă și intimă sau cea unei petreceri mari cu mulți invitați. Dat fiind natura sarcinii, aceea de a aduce pe lume un copil, cel mai probabil o petrecere restrânsa as fi mult mai confortabilă pentru părinți. Al treilea trimestru de sarcină poate fi dificil, iar organizarea unei petreceri mari, având toate celelalte griji pe cap legate de venirea celui mic pe lume, probabil este ultimul lucru care îți lipsește.

În cazul unei petreceri restrânse, o poți organiza acasă. Poți decora spațiul în culoarea reprezentativă viitorului bebeluș și poți comanda mici gustări de la o firmă de catering. Dacă dorești poți organiza o petrecere tematică cu personaje din povești sau din filme. 

De regulă în cadrul acestei petreceri, viitoarea mămică primește diferite obiecte de care va avea nevoie odată cu venirea pe lume a celui mic. Este recomandat să faci o listă cu aceste obiecte pentru a o oferi invitaților, eliminând astfel probabilitatea de a primi aceleași cadouri. 

Această mică petrecere este o ocazie foarte bună pentru schimbare de impresii, experiențe și sfaturi în ceea ce privește nașterea și îngrijirea celui mic în primele luni de viață. Dacă ai reușit să pregătești și botezul de pe acum, este o ocazie perfectă să oferi invitațiile de botez celor prezenți. 

Totodată, dacă nu ai dezvăluit încă sexul copilului tuturor, acesta ar pute fi punctul culminant al petrecerii. Sau de ce nu, să fie chiar o surpriză pentru tine. Oferă-le invitaților un plic în care este trecut sexul copilului, dar fără să știi tu însăți care este rezultatul. Prietenii pot organiza un mic cadou sugestiv, pentru a-ți spune print-o surpriză dacă urmează să ai un băiețel sau o fetiță. 

 

Așadar un bayshower nu ar trebui să fie o bătaie de cap, ci un prilej de a pune la punct ultimele detalii înaintea venirii pe lume a celui mic, dar și de a afla din experiența altor mămici.

← Postări vechi Postare nouă →

0 comentarii

Lasă comentariu

Comentariile vor fi aprobate înainte de publicare